En flækket tand skal fikses hurtigst muligt

z2

Der findes næsten intet værre end når det sker at man får en flækket tand, dette kan ske for alle mennesker uanset alder og uanset hvor godt man passer på sine tænder. Oplever man at en tand flækker i sin ungdom er det vigtigt, at få ordnet denne så hurtigt som muligt, da dette ellers kan påvirke hele ens tandsæt på længere sigt. En flækket tand kan forekomme på alle tænkelige måder, er man på festival og falder eller får en albue i ansigtet under en koncert kan dette hurtigt slå små flige af ens tænder.

Er der først slået flige af ens tand vil konstruktionen af denne svækkes således at tanden kan flække på et hvilket som helst tidspunkt efterfølgende, uanset om man spiser yoghurt eller tygger et æble. Er hele familien samlet og der her er små børn, der elsker at fjolle rundt på skødet af én kan dette også resultere i en flækket tand, da børns finmotorik ikke altid lystrer, hvilket kan resultere i, at man får et stykke legetøj i ansigtet eller at man bliver ramt af en arm eller et ben for fuld kraft.

Det kan være smertefuldt at have en flækket tand

Mange mennesker har en høj smertetærskel, men når det kommer til tandpine er langt de færreste modstandsdygtige overfor de smertejag man vil føle i forbindelse med en flækket tand. Man kan være heldig at det kun er det yderste af ens tand, der flækker, hvilket blot vil føles som en irritation når man spiser eller snakker, da tungen vil ramme de spidse hjørner. Er man derimod uheldig at ens tand flækker ned til tandrødderne og blotlægger nerverne vil det være en smerte, der føles værre end døden. Derfor bør man hurtigst muligt opsøge tandlæge.

Man bør ikke udskyde reparationen af en flækket tand længere end højest nødvendigt, dette gælder uanset om man befinder sig på en festival eller er på ferie med sin familie, man bør straks opsøge tandlægen, hvis ens tand flækker i ens ungdomsår, bør man akut søge tandlæge, da dette kan påvirke ens tandsætning på længere sigt og i værste tilfælde ende ud i, at man skal gå med bøjle senere i livet, hvis tænderne forrykker sig grundet den ekstra plads fra den flækkede tand. Det går hurtigt at ordne en flækket tand, ofte vil man kunne sætte en plastik krone på.