Festivalkit – alt i én til festivalen

z2

Danmark er et af de lande i verden med det største antal danske festivaler per borger, og mange af os besøger flere af dem i løbet af et år. Festivalerne giver rig mulighed for at kombinere mange af de ting som danskerne sætter stor pris på – Venner, musik og selvfølgelig alkohol i rigelige mængder. Når man tager på en af Danmarks mange festivaler, er der dog altid nogle generelle ting man skal have på plads. Man skal gerne have et sted at sove, en måde at holde varmen på og en lås til sit telt, så ens ejendom er sikret imod ubudne gæster. Det kan være svært at holde styr på alle disse enkelte dele, og typisk skal man besøge mange forskellige butikker for at få det rigtige grej til den rigtige pris. Heldigvis er det i dag muligt at købe et festivalkit.

Et festivalkit er en samling af essentielle genstande til din festival, der sikrer at din oplevelse er helt i top, uden at du behøver gøre dig mange overvejelser om andet end at nyde musikken, det gode selskab og de lunkne øl.

Hvad indeholder et festivalkit?

Et festivalkit er, som tidligere nævnt, en samling af helt essentielle genstande, der ganske enkelt er et must på en festival. Der findes forskellige udbydere på markedet for festivalkits, men i langt de fleste har de tilføjet produkter, der kan sørge for at du netop har et sted at sove, en måde at holde varmen og en måde at sikre dine ejendele. Et eksempel på dette er en pakke der indeholder hhv. en sovepose, et telt og en lås til teltet. Dette ville være et helt klassisk festivalkit, hvor man kun får det helt basale til at komme igennem nætterne på marken. Endvidere findes der mere avancerede produkter, hvor man får lidt mere indhold, som stadig er yderst festivalrelevant. Disse genstande kunne være et par solbriller, hvis solen har tænkt sig at vise sit ansigt, eller en pakke med kondomer, så man kan fejre festivalen på sikker vis.

Disse festivalkits skulle man tro ville være dyre, da de sparer én for en masse arbejde og bekymringer om man nu har husket det hele, men pakkerne viser sig ofte næsten at være billigere end at købe tingene separat, grundet at producenterne kan købe stort ind.

Et alternativ til de dyre festivalovernatningsmuligheder

På mange festivaler i Danmark, som eksempelvis Smukfest i Skanderborg, er man begyndt at have officielle overnatningsmuligheder på stedet. Med et koncept kaldet Hotelt kan man få personalet på festivalen til at slå sit telt op, hvor man så er fri for at løbe om kap om en god plads. Det er dog rimelig dyrt, og en mulighed mange vælger da de så er fri for at medbringe noget selv. Udbydere af festivalkit har dog muliggjort levering af deres festivalkits til de største danske festivaler, i eksempelvis Roskilde, så man nu også er fri for at slæbe alt sit grej.