Skal du på festival i år, hvor meget vil du gøre ud af det?

Folk ved festival
z2

Der er mange der tager på festival på den helt sparsomme og asketiske måde, hvilket vil sige et telt og en sovepose, og så improviseres resten, men der findes faktisk også dem der gør en del mere ud af det, fordi det at tage på festival ikke er det samme som at gå ned på udstyr.

Ud over det, så er der faktisk festivaler der promoverer sig på at være målrettet både familier og hygge, og så skal der lidt mere til.

Det kan være du gerne vil have lov at sidde til bords under festivalen, spise morgenmad med din familie, eller endda aftensmad du selv har købt eller tilberedt, og det kræver forberedelse, i første omgang skal du se på hvad festivalen tillader at du tager med ind på pladsen, dernæst skal du afgøre hvad du vil have med, og hvor mange I skal være om det.

Publikum ved koncert
  1. Se om der kan kombineres med camping

Afhængigt af hvilken festival der er tale om, så kan der være mulighed for at have en campingvogn eller et meget stort telt med, og dermed at I kan gøre jer det meget behageligt i forbindelse med deltagelse i festivalen.

Naturligvis er der regler på alle festivaler om hvad der må medbringes, og disse skal følges hvis festen skal være god, men der er stadig relativt vide rammer for hvad I må og ikke må.

Men er der mulighed for at tage et bord med, som i kan nyde festivalen ved, så overvej et bord med u-bordben, af den årsag at det giver en del større stabilitet i forhold til et campingbord med 4 ben, se her.

Fordelen for dig er at sådan et bord kan flyttes i et stykke, i stedet for et almindeligt campingbord der skal samles, og hvis du mangler en eller flere dele er det noget skidt.

Pladsen efter festivalen
  1. Sørg for i alle tilfælde at rydde op efter opholdet

En ting er at du tager på festival og hygger dig, en anden er at et sådant ophold som regel efterlader en del affald, hvor der desværre er en del mennesker der ikke tager sig af at få ryddet op før de tager hjem igen.

Der lader til at være en holdning til at det er en del af billetprisen, eller at man kun kan bære det man har i hænderne, men sagen er jo den, at hvis arrangørerne skal betale for oprydningen, så kommer billetprisen til at stige, og det er der ingen der har interesse i.

Som et konkret eksempel bruger Roskilde festival omkring 8 millioner kroner på oprydning efter festivalen, og det er selv om der er tusindvis af frivillige, fordi alt hvad der bliver efterladt bliver kørt på forbrændingen, der er intet der bliver genbrugt, så selv om der måske kunne genbruges en masse af det efterladte, så sker det ikke.

Det skal være hyggeligt at tage på festival, men tænk meget gerne over hvad du efterlader, det er god tone at efterlade et sted som du overtog det.